καταρακττης Me (large)
Bridge Lake Agias Parks post Waterfall Γέφυρα Καταράκτης Λίμνη Αγιάς Πάρκο Περίπατος Χανιά Χανιά

Βόλτα στην λίμνη της Αγιάς – Χανιά!

 

Η λίμνη της Αγιάς που βρίσκεται λίγο πιο έξω απ’ τα Χανιά (σχεδόν 9 χιλιόμετρα) στο ομώνυμο χωριό, διαπίστωσα πως είναι μια συνηθισμένη βόλτα για πολλούς ντόπιους που προτιμούν να κάνουν ένα περίπατο κοντά στο μικρό πάρκο που βρίσκεται δίπλα της και να πιούν τον καφέ τους στις κοντινές καφετέριες.

Βέβαια ομολογώ πως η ίδια η λίμνη δεν με ενθουσίασε πολύ, μιας και έμοιαζε περισσότερο με βάλτο ( που όπως έμαθα ήταν παλιά, πριν τη μετατροπή της σε τεχνητή λίμνη από τη ΔΕΗ!). Παρόλα αυτά είναι εντυπωσιακή μια βόλτα εκεί και έχει πολλά κανείς να δει, όπως το όμορφο γεφυράκι, τα σκαλοπάτια που σχηματίζουν έναν τεχνητό καταρράκτη (μάλλον για την εκμετάλλευση της υδροηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ) και πολλά παγκάκια εδώ κι εκεί που μαζεύεται ο κόσμος για να απολαύσει το πράσινο και τον ήλιο ανάμεσα στα ψηλά πλατάνια.

Ωραία μικρή βολτίτσα!

Να σημειώσουμε για τους θαυμαστές του Θεοδωράκη πως ο Γαλατάς, όπου και τάφηκε είναι μόλις 15 λεπτά από τη λίμνη και αξίζει κάποιος να κάνει μια βόλτα στο γραφικό χωριό, αλλά και να αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο δημιουργό. Εξάλλου, θα διαπιστώσει πως δεν είναι μόνος, μιας και πολλοί επισκέπτονται το μέρος παίρνοντας ακόμα και ταξί!

Α.Δ

Αφήστε μια απάντηση